Repülős online játékok – repülőtér-irányítás, repülőgépvezetés

Online játékok

Elsőre talán mindenkinek a katonai vagy polgári repülés-szimulátor játékok, vagy az egyszerűbb, célbalövős, pontgyűjtős jellegű repülős akciójátékok ugranak be, holott ezeken túl még sok féle egyéb repülős játék műfaj elérhető, mint például a légiközlekedést szimuláló, vagy a repülőtér-irányítás szimulátorok és hasonló stratégiai játékok.

Az internetes játékok közé tartoznak technikai értelemben mindazon játékok, amelyekhez, mint a név is mutatja csak az interneten keresztül csatlakozhatunk, és ahol a játékok betöltésén túl akár a felhasználók egymás közötti érintkezése is a folyamatosan fennálló online kapcsolaton keresztül zajlik. Ez a meghatározás azonban korántsem jelent stílusmeghatározást, hiszen a meglévő technikai erőforrásokat nagyon sokszínű módon alkalmazzák a különböző zsánerbe tartozó játékok készítői.

Napjainkban ugyanis már rengeteg különféle játékkal kapcsolódhatunk ki szabadidőnkben, a nyolcvanas évek klasszikus videojátékait megidéző egyszerűbb, unaloműző játékoktól kezdve a rendkívül összetett, külön a játékhoz kapcsolódó közösségek létrejöttét generáló játékprogramokon át a manapság egyre elterjedtebb szerencsejátékokig bezárólag.

Bonyolultabb online játékok

Napjainkban egyre inkább elterjednek azonban azok a modern online játékok, melyeknek az alapelve is egyre fokozottabban épül korunk szélsebesen bővülő műszaki lehetőségeinek kihasználására. A mai számítógépek teljesítménye valósághűbb grafikai megjelenítést tesz elérhetővé a többség számára, míg a szélessávú internetkapcsolat akár számos felhasználó valós idejű interakcióját is elérhetővé teszi, ezáltal pedig a korábbi korszakok játékaihoz viszonyítva összehasonlíthatatlanul nagyobb játékélményt élhetünk át.

Repülős szimulációs játékok

A repülők kedvelői által talán legjobbnak tartott repülőszimulátorok olyan játékok, ahol mindenféle katonai vagy utasszállító repülőgépek, helikopterek, esetleg űrhajók vezetőállásából kitekintve, a műszereket folyamatosan figyelemmel kísérve kell abszolválnunk különböző megbízatásokat, manőverezési teendőket, miközben az adott repülő realisztikus módon reagál az utasításainkra.

Ügyességi repülős játékok

A széles körben kedvelt repülős játékok másik elterjedt kategóriájába tartoznak a különféle ügyességi játékok, amelyek esetében nem a repülők realisztikus megoldásai adják elsősorban a játékélményt, hanem a változatos, a reflexeinket próbára tevő feladatok, irányítsunk akár egy műrepülőgépet, helikoptert, vagy katonai gépet.

Repülőtér szimulátor játékok

Az összetettebb online stratégiai játékok egyik nagyobb osztályába tartozó szimulátor játékok esetén nem szükségszerűen egymás legyőzése a cél, hanem valamilyen projekt, például saját település vagy virtuális üzlet folyamatos növelése, fejlesztése és sikeres üzemeltetése. A játék kihívásait és egyben élvezeti értékét is általában az elérhető erőforrások szűkössége okozza: úgy kell megtervezni stratégiánk, hogy közben ne fogyjunk ki a virtuális fizetőeszközökből, így biztosíthassuk virtuális településünk, vállalkozásunk vagy pl. repülőterünk folyamatos működését, növekedését, akár több játékos közreműködésével, segítségével.

A számtalan egy sajátos válfaját képviselik a repülőtér-szimulátor és a légiközlekedés-irányító játékok. Az ilyen típusú játékokban a légiforgalom-irányítók helyzetébe képzelve magunkat irányíthatjuk a le- és felszálló gépeket, vagy akár a már sikeresen landolt repülők kiszolgálásának zökkenőmentességét biztosíthatjuk, változatos időjárási viszonyok okozta nehézségek mellett.

Repülős stratégiai játékok

A repülős játékok egyik legfrissebb generációjába a városépítő játékokkal nagy hasonlóságot mutató repülőtér-építő stratégiai játékok tartoznak. A hasonlóság nem véletlen, ugyanis napjaink repülőterei gyakorlatilag kisebb városokként üzemelnek, miközben minden egyes nap utasok ezrei fordulnak meg falaik közt. A városépítős programokhoz hasonlóan a Skyrama-hoz hasonlító játékok, fő eleme, hogy szüntelenül növeljük és fejlesszük légikikötőnk a repülőgépek indítása és fogadása által szerzett profit felhasználásával.

Az egyébiránt ingyenes játékban lehetséges az ott használatos virtuális fizetőeszköz megvásárlásával a gyorsított szintlépésre is. De a játék élményéből azonban egyáltalán nem von le semmit, ha nem szánjuk rá az egyébként néhány száz forintnyi, akár sms, akár pedig emelt díjas telefonhívás segítségével is kifizethető összegeket.

Fedezd fel a stratégiai játék és a repülős játékok varázslatos világát, keresd fel a repulos-jatek.hu weboldalt!

Processing your request, Please wait....