Internetes reptéri szimulációs játék: Skyrama

Menedzseld saját reptered!

A Skyramában a játékos először egy apró, pusztán egyetlen leszállópályával rendelkező reptér felvirágoztatásán dolgozhat. A kis reptér hasznot járatok indításával és az utasok, repülőgépek kiszolgálásával generál, és további bónuszokat szerezhetünk a többi játékossal történő együttműködés által. A megtermelt bevételt egyfelől a légikikötő fejlesztésére költhetjük: új leszállópályák létesítése, az utasokat kiszolgáló létesítmények építése, légiforgalmi irányító épületek létrehozása mellett többféle dekorációs elemek közül válogathatunk. A rengeteg fajta épület, kiegészítő, terep felhasználásával maximálisan egyedi légikikötőt építhetünk. A későbbiekben pedig a kezdeti, kis forgalmú légikikötő hatalmas, nagy légiforgalommal bíró légiközlekedési csomóponttá, nemzetközi viszonylatokat kiszolgáló hellyé növekszik.

A fejlődéshez továbbá szükségünk van repülőkre is: többféle járművet választhatunk, melyek mindegyike saját külsővel bír. Az idő múltával egyre komolyabb, vagy vadabb külsejű repülők érhetőek el. A repülő gépeknek szükségük van úti célra, melyek egyébként a többi játékos repterei. A Skyrama egyik lényege a repülőtér-tulajdonosok közötti interakció, egymás közötti együttműködés bátorítása, hiszen a barátaink járatai generálják a hasznot! A játék számtalan nyelven is játszható, így egy hatalmas nemzetközi közösség tagjai lehetünk. A játék célja nem az többi játékos legyőzése, hanem az előrelépés a többi játékossal karöltve. Minél szebb, minél fejlettebb a repterünk, annál több utas fogja úti célnak választani, ezért hamarabb tudunk szintet váltani, és továbbfejleszteni a repteret. Minden szinten újabb, fejlettebb épületek és eszközök érhetőek el.

Mint a legtöbb online játék, a Skyrama is egyszerűen kezelhető , ám összetett játékmenettel rendelkezik. A közösségi, MMO funkciókon és az építkezős feladatokon túl számtalan izgalmas, megoldandó feladat várja a játékost, annak érdekében, hogy megfelelően működjön reptere. A légiforgalom zavartalanságát többféle repülésirányítási kihívások megoldásával kell biztosítani. Logisztikai tervezésre is szükség van, a landolt repülő repülőgépek részére ugyanis parkolóhely szükséges, amíg újból fel nem szállnak, de előtte terminálokra is szükség van, hogy az utasok be és ki tudjanak szállni. A légiforgalom-tervezésben a játékos segítségére van a barátok közötti kapcsolatokat dinamikusan megjelenítő térkép.

A játék nyílt végű, tehát nem újabb köröket kell teljesíteni, aminek befejezésével véget ér a játékmenet, hanem folyamatosan fejleszteni kell a repteret, így akár az idők végezetéig csinosíthatjuk épületeinket. A napi rendszerességű feladatok mellett a játékmenetet színesítik a naponta előforduló és önálló sztorikkal rendelkező feladatok. A szemet gyönyörködtető , részletesen kidolgozott grafika és animációk segítségével létrehozott rajzfilm-szerű világ tovább növeli a Skyrama élményfaktorát. A légikikötőnk állandóan mozgásban van, ezért a játék közben figyelemmel kísérhetjük repülőterünk dolgozóinak életét is. Rendelkezünk kapitánnyal, stewardesszel, légiirányítóval, akik szintén segítenek a játék során felmerülő kérdésekben.

A ingyenes online játék böngészővel játszható, használatához nem kell semmilyen program telepítése számítógépünkre. Ez többek közt azzal pozitívummal jár, hogy akárhonnan, bármilyen gépről és operációs rendszerről elérhető a játék feltéve, ha a gép rendelkezik működő internetkapcsolattal és a webböngésző támogatja az Adobe Flash platformot. A játékosok együttműködését, a játékosok és a fejlesztő közötti információáramlást a weboldaltól elérhető fórum is segíti, ahol kérdéseket tehetünk fel a játékmenettel kapcsolatban, ezen túl barátkozhatunk, cseveghetünk a többi reptértulajdonossal. A játékban való részvétel ingyenes, a regisztrációhoz csupán egy név kiválasztására és egy érvényes email-címre van szükség, és a felhasználói fiókunk azonnal kész lesz.

A játékmenet ugyan sok elemből áll , de az intuitív felület és a kezdeti tájékozódást segítő leírás által könnyen megismerhető . A játék folyamán informatív ikonok segítik a tájékozódást. A játék korlátozás nélkül minden korosztály számára ajánlott.

Processing your request, Please wait....