Online repülőtéri szimulátor: Skyrama

Manageld saját repülőtered!

A Skyramában a reptér gazdája először egy kis, pusztán egyetlen leszállópályával rendelkező reptér irányításának láthat hozzá. A kis repülőtér profitot járatok indításával és az utasok, repülőgépek földi kiszolgálásával generál, és további bónuszokra tehetünk szert a többi játékossal történő együttműködés révén. A megtermelt hasznot egyfelől a reptér fejlesztésére költhetjük: új leszállópályák építése, az utasokat kiszolgáló létesítmények építése, légiforgalmi irányító egységek létrehozása mellett különböző dekorációs célú elemek közül válogathatunk. A rengeteg fajta építmény, kiegészítő, háttér felhasználásával teljesen egyedi légikikötőt építhetünk. A későbbiekben pedig az eredeti, kis forgalmú reptér hatalmas, nagy forgalommal bíró légi csomóponttá, nemzetközi járatokat kiszolgáló létesítménnyé növekszik.

A fejlődéshez másrészről szükségünk van repülőkre is: sokféle járművet vezethetünk be, melyek mindegyike saját külsővel bír. Az idő múltával egyre komolyabb, vagy vadabb külsejű gépek érhetőek el. A gépeknek szükségük van úti célra, amik egyébként a többi felhasználó repülőterei. A játék egyik lényege a repülőtér-tulajdonosok közötti interakció, egymás közötti együttműködés bátorítása, hiszen a barátaink járatai hozzák a bevételt! A játék számtalan nyelven is játszható, ennél fogva egy hatalmas nemzetközi közösség tagjaivá válhatunk. A cél nem az többi játékos legyőzése, hanem az előrelépés a többi játékossal együttműködve. Minél jobban kinéző , minél modernebb a repülő terünk, annál több utas fogja úti célnak választani, így hamarabb tudunk szintet váltani, és továbbfejleszteni a repteret. Minden egyes szinten újabbnál újabb, modernebb építmények és járművek érhetőek el.

Mint a legtöbb online játék, a Skyrama is egyszerűen kezelhető , de összetett játékmenettel bír. A társasági, MMO funkciókon és az építkezős teendőkön túl számtalan izgalmas, leküzdendő feladat várja a játékost, azért, hogy megfelelően üzemeljen reptere. A forgalom zavartalanságát többféle repülésirányítási kihívások megoldásával kell fenntartani. Logisztikai képességekre is szükség van, a landolt repülő gépek számára ugyanis parkolóhely kell, amíg újra fel nem szállnak, de előtte terminálokra is igény van, hogy az utazók ki és be tudjanak szállni. A forgalom-tervezésben a reptértulajdonos segítségére van a játékostársak közötti kapcsolatokat dinamikusan ábrázoló térkép.

A küldetés nyílt végű, azaz nem különböző köröket kell befejezni, aminek befejezésével véget ér a játék menete, hanem állandóan építeni kell a repülő teret, ennél fogva akár a végtelenségig játszhatunk. A napi feladatok mellett a játék menetét színesítik a minden nap jelentkező és önálló sztorikkal rendelkező küldetések. A gyönyörű, részletesen elkészített grafika és animációk segítségével létrehozott rajzfilm-szerű környezet tovább növeli a játék élményfaktorát. A légikikötőnk állandóan mozgásban van, ezért a játék közben figyelemmel kísérhetjük repülőterünk stábjának életét is. Rendelkezünk pilótával, légiutaskísérővel, légiirányítóval, akik szintúgy segítenek a játék során felmerülő döntésekben.

A ingyenes online játék webböngészővel játszható, használatához nem szükséges semmilyen kliensprogram telepítése gépünkre. Ez egyebek mellett azzal az előnnyel jár, hogy bárhonnan, bármilyen gépről és oprendszerről használható a játék feltéve, ha a számítógép rendelkezik élő internetkapcsolattal és a webböngésző támogatja a Flash platformot. A felhasználói interakciót, a játékosok és a fejlesztő közötti információáramlást a weboldaltól elérhető fórum is támogatja, ahol kérdéseket tehetünk fel a játékkal összefüggésben, továbbá barátkozhatunk, cseveghetünk a többi reptértulajdonossal. A játék ingyenes, a regisztrációhoz csupán egy névre és egy érvényes email-címre van szükség, és a felhasználói fiókunk azonnal kész lesz.

A játék ugyan számos elemből áll , de a felhasználóbarát kezelő felület és a kezdeti tájékozódást segítő tutorial segítségével könnyen megtanulható. A játék közben informatív feliratok segítik az eligazodást. A játék korlátozás nélkül minden korosztály részére ajánlott.

Processing your request, Please wait....