Drakensang Online: oltalmazd az embereket az ősi gonosz támadásától!

A Drakensang egy közismert, számítógépes fantasy RPG, eredetileg a Dark Eye szerepjáték szabályrendszerét használja. A Drakensang Online ingyenes, böngészős játék a Bigpointtól, ami a desktop Drakensang folytatása, azonban mégis egészen új világ bontakozik ki a felhasználó előtt. A játék rohamléptekkel fejlődik, heti több alkalommal újabb questek, itemek, lények állnak rendelkezésre.

A Drakensang varázslatos világa és lényei

Duria királysága túl van fénykorán. Az árnyékvilág szörnyei ébredeznek, a birodalom különböző vidékein egyre nagyobb területeket foglalnak el a különböző lények. Az emberiség régi ellensége, a régi birodalom idején legyőzött Sárkány újabb eljövetele fenyegeti az emberiséget. A tengerparton található ősi kereskedő- és kikötőváros, Shorfolkot lángok emésztették fel, sárkányszerű lények az urak az izzó romokon. A fémművességéről híres Slifmoor megyét egy démoni szekta hajtotta hatalma alá és döntöttre rabságba a polgárait. Wiltwuxshire rétjein emberekre vadásznak az árnyékvilág lényei. Azonban ezeken a helyeken is megmaradt egy-egy utolsó erődítése az embereknek, és a játékos irányította hősre vár a feladat, hogy innen kiindulva felszabadítsa a szigetet.
A Drakensang Online-ban új világként jelent meg nemrég a messzi, havas északon található Norseland, ahonnan régen rengeteg rablóhorda érkezett Duriába.

Pillanatnyilag három kasztból választhat a játékos, mindegyik saját jellemzőkkel rendelkezik, saját előnyök és hátrányok, amik a csata közbeni lehetőségeit is meghatározzák.

Sárkányharcos: a birodalom védelmezői, elit katonák elsősorban kézitusára alkalmas felszereléssel és jártassággal. A rend kemény felkészítőévei után a fiatal harcosok vérszerződnek, így lesz részük a sárkányvér, és ezzel a harcban erőt adó düh.
Körmágus: a régi titkos tudás őrizői, akik a varázslás erejével veszik fel a harcot az árnyékvilággal. Hosszú tanulás után válhatnak tényleges mágusokká, lépéseiket a körmágusok kódexe irányítja. A Tudást tartják mindenek felett állónak, és csak időnként vegyülnek az emberek közé. Képességgel rendelkeznek az elemek irányítására, és távoli harcra.
Kalandvadász: az ősi, természetközelben élő lakosság tradícióinak és tudásának örökösei. Az erdőben szerzett jártasságnak és kifinomult ösztöneik miatt a városi népek gyanakodva tekintenek a fürge és agilis vadászokra, akik legendás íjásztudásuk mellett a közelharcban is bizonyítottak már.
Mindhárom kaszt komoly elittudattal rendelkezik, de a közös ellenség fenyegetésének hatására egymással összefogva indulnak csatába az emberek védelmében birodalom szerte. A csata közben különböző tulajdonságainkat különböző esszenciák alkalmazásával időlegesen növelhetjük. Esszenciát csatában szerezhetünk, vagy andermantért vásárolhatunk.

Multiplayer játékmenet, küldetések

Nincsen sokszereplős szerepjáték élő karakterek közti kommunikáció nélkül. A felhasználók segíthetik egymást akár a távolból is, sőt, klánokat hozhatnak létre az egyik újabb update eredményeképp. Egymással is is küzdhetnek (pvp, azaz játékos-játékos-ellen játékmód), amire egy saját felület, az Aréna szolgál helyszínül. Az arénában akár egyszerre többen is küzdhetnek egymás ellen.

Az RPG-kre jellemző módon a felhasználók rengeteg questen vehetnek részt, aminek teljesítése során számos tárgyhoz juthatnak, nem beszélve az XP növelésről és andermantról. Mindegyik küldetésnek alaposan kidolgozott története van, ami összefügg más questekkel, és amikből lépésről lépésre a Drakensang Online világának homályba vesző történelmét ismerhetjük meg. A próbák nem egyszerű kaszabolások, az egyszerűbb harcos játékoktól eltérően tervezést, taktikázást igényelnek, ezzel is fenntartva az izgalmas a játékélményt.

A Drakensang Online online szerepjáték, ennek megfelelően bárhol, ahol van internetkapcsolat játszhatunk vele, és nem foglal helyet a merevlemezünkön. Bejelentkezés után azonnal indulhat a játék, és beszippant a varázslatos világ gyönyörű, 3D-s grafikája.

A Drakensang Online ingyenesen játszható, de rendelkezik fizetős elemekkel. A manapság elterjedt micropayment rendszert használja, amin keresztül a Duriában használt másik fajta fizetőeszközből, az andermantból vehetünk. Andermant kell esszencia beszerzéshez, bizonyos tárgyak fejlesztéséhez és azonosításához, stb. A Drakensang Online ezek nélkül is teljes értékű, az andermant-vásárlással azonban felgyorsíthatjuk karakterünk előrehaladását.

A Drakensang Online szerepjáték méltó elődeihez; hihetetlen látványvilágával és aprólékosan kialakított világával, változatos lényeivel versenyre kel az erőforrásigényes desktop játékokkal is. Kiadója, a Bigpoint számos más közösségi játékot is megjelentet.

Processing your request, Please wait....