A Bigpoint legújabb interneten játszható játéka: Pirate Storm

A tengeri rablók izgalmas legendái évszázadok óta nem hagyják nyugodni az emberiséget, annak ellenére, hogy valójában nem hősök voltak, hanem gyakran kegyetlen rablók. A kalózkodás egyidős a hajózással, irodalmi művek foglalkoznak vele szépirodalomtól kezdve modern rajzfilmekig. A nyugati kultúrában máig a nagy felfedezések kora, elsősorban Amerika kezdeti kolonizálása számít a kalózkodás aranykorának, a karibi ezüst- és aranyflottákat fosztogató rablók történetei sok esetben legendává nemesülnek, sőt, gyakran a kalózokat a tengeri hatalmak közti vetélkedésben is felhasználták, ezek a korzárok valamelyik uralkodó szolgálatában álltak, és csak idegen zászló alatti hajókat támadtak meg.

A kalózkodás a kultúrában

A ma is folyamatosan felkapott kalózos könyvek, filmek és táblás, társas vagy computeres játékok legtöbbje szintén ebbe a világba kalauzol el bennünket, akár konkrét történelmi helyszínekre vagy eseteket feldolgozva, akár a korra épülő, de fiktív elemekkel és szörnyekkel benépesített, különleges fantáziavilágba. Számítógépes játékként is rengeteg feldolgozást ért meg a téma, amik közül több cím igazi klasszikussá nemesedett az idők során. Azonban Bigpoint legújabb fejlesztése új szintekre emeli a kalózos játékélményt: a Piratestorm az első, webbrowserben játszható, ugyanakkor izgalmas 3d-s megjelenítést és gazdag közösségi játékélményt kínáló játék, ami feldolgozza a témát. És ne feledjük, hogy mindez ingyenesen elérhető!

A számtalan nyelven elérhető Piratestorm világában a játékos miután tengerre szállt, számtalan izgalmas küldetést próbálhat ki. Nekiindulhat rég elfeledett, legendákban létező tájak és kincsek felfedezésére, megküzdhet más kalózokkal és tengeri szörnyekkel. A játék képességrendszerével fejleszthetjük karaktereinket, így ahogy egyre több csatában megedződik a néhai szárazföldi patkány, úgy kerül egyre magasabb szintre és válik egyre erősebb és híresebb tengeri rablóvá.

A kalózok jórészt bandákba verődve indulnak bevetésre. A Piratestorm így, a mai igényeknek is megfelelve nagy hangsúlyt fektet a közösségi játékra. A beépített meghívóküldési lehetőséggel végtelenül egyszerűen hívhatjuk meg a barátainkat játszani Facebookon vagy pl. emailen keresztül. Minden regisztrált barát után bónuszt kapsz! A játék világában továbbá klánokat alapíthatunk, vagy csatlakozhatunk már meglévő klánokhoz is. Ezzel növelhetjük esélyeinket például a szörnyetegekkel szemben, de a játékban lehetőség van természetesen player-versus-player, azaz más felhasználók elleni játékmódra is, ahol az ellenséges klánokkal csaphatunk össze, bebizonyítva, hogy mi vagyunk a jobb tengerészek. Az arénában megrendezett bajnokságokon pedig a győztes csapat különleges hajót kap jutalomként!

Értelemszerűen a magányos tengeri farkasok sem maradnak jutalom nélkül! őket is várják küldetések, és a megszerzett kincsekből, amire nincs szükségük azt felkínálhatják eladásra az aukciós házban. Ugyanitt értelemszerűen bárki licitálhat a mások által felkínált portrékákra, ha esetleg kell valami a hajója fejlesztéséhez.

A játék állandóan új lehetőségekkel gyarapodik: új helyszínek, gazdagabb kincsválaszték, különleges hajók, szörnyek, valamint új próbák, melyek kihasználják ezeket a frissítéseket. Az ismert világ térképe folyvást bővül, így a játék mindig tartogat valami újdonságot, nem beszélve an alkalomszerű küldetésekről, amelyek valamilyen valós életben létező ünnephez, eseményhez kapcsolódnak. Győzd le a sárkányt, fedezz fel régi, elveszett romokat, horgonyozz le ismeretlen partok mentén! Kalandra fel! Várnak a tengerek.

A Piratestorm az internetes játékok nagy famíliájában a webböngészővel játszható játékok osztályába tartozik. Így a játékosnak nem kell semmilyen alkalmazást, klienst telepítenie a számítógépére, ráadásul akárhonnan elérheti a játékot, csak egy internet-hozzáférésre van szüksége. A játék fejlett háromdimenziós látványt alkalmaz, amivel kiemelkedik az átlagos flashjátékok közül.

Netes játékok a Bigpointtól: a hamburgi vállalkozás által fejlesztett Piratestorm és társai, többek között a Farmerama gazdag közösségi játékélménnyel rendelkeznek. A vállalat ma már 200 millió felhasználóval bír, így az egész világon a legnagyobb játékfejlesztők egyikévé vált az elmúlt időben. Az önállóan készített játékokon túl olyan népszerű történeteket is feldolgoznak, mint a Battlestar Galactica, vagy a hamarosan érkező Jégkorszak játék.

Processing your request, Please wait....