ICS Dry-Ice Express verstuurt wereldwijd in droogijs verpakte producten

Unilever Nederland heeft een gloednieuw ijsje bedacht. Iedereen die ertoe doet, moet het kunnen proeven. Dus ook in de Verenigde Staten. Het probleem is dan: hoe komt het ijsje binnen 24 uur daar, zonder dat er kwaliteits-, geur- en smaakverlies optreedt? “Dan worden wij ingeschakeld”, zegt Ralph Doevendans, chief executive officer van ICS Dry-Ice Express. “Een aantal van die ijsjes worden in droogijs verpakt. Die worden op plaats van bestemming afgeleverd. Als het nodig is, gaat een medewerker van ons mee.”
Droogijs wordt vervaardigd van koolzuurgas en heeft de eigenschap dat het zuurstof verdrijft. Daardoor wordt de groei van bacteriën gestopt, een product blijft dan ook altijd intact. Niet alleen belangrijk voor voedsel, maar ook voor bloedmonsters. Droogijs wordt ook gebruikt om bij shows zogenaamde rookgordijnen op te werpen. Want het ijs sublimeert, gaat dus meteen over van vast naar gas.
Bij het bedrijf Hoekloos maakte Doevendans kennis met deze zogenaamde cryogene gassen met een temperatuur tussen de -80 en -190 graden Celsius. De salesmanager zag kansen om deze tak nog beter te exploiteren. “Maar mijn ideeën werden niet opgepikt. Deze gassen waren peanuts voor Hoekloos, droegen maar twee procent bij aan de omzet. Ik vond dat nogal arrogant gedacht.”
Als jullie er niet mee aan de slag gaan, dan doe ik het zelf, nam de Kaatsheuvelaar zich in 1995 voor. “En het ondernemen zat toch al in de familie. Mijn vrouw vond het ook een goed idee. Nu doen, zei ze. Dat is fantastisch als je vrouw er helemaal achter staat.” In de garage werd het droogijs opgeslagen. En al snel werd de tuin erbij betrokken. De zaken marcheerden al snel goed, ook al omdat Ralph een lijntje had naar een groot Duits bedrijf. Er moest worden verkast, naar de Frankrijkstraat in Kaatsheuvel. En medewerkers kwamen erbij om de groeistuipen de baas te blijven. “Het is ontzettend belangrijk om de juiste mensen om je heen te verzamelen. Ja, ze zijn echt goud waard voor me. Ik ben ook echt trots op ze.”

Aangescherpte exportbepalingen
Het kantoor is altijd bezet, maar de meeste medewerkers zijn onderweg. Onderweg met een pakket voor de klant. Naar het buitenland, naar Schiphol. Of soms leveren ze een pakketje zelf af. In Europa, in de Verenigde Staten, in Japan. Kortom, wereldwijd. Vooral het vervoer richting de States kost na 9 september 2001 – de terroristische aanslagen op de Twin Towers in New York –meer tijd. Tijd die moet worden gestoken in administratie en veiligheidshandelingen. “De VS hebben de exportbepalingen met betrekking tot farmacie en voedsel stevig aangescherpt. Onze medewerkers volgen dan ook allemaal een interne opleiding om goed op de hoogte te zijn van de procedures. En hoe om te gaan met producten in droogijs. Droogijs heeft dus de eigenschap dat het zuurstof verstikt. In afgesloten ruimtes zoals een vliegtuig moet je er goed mee oppassen.”
ICS Dry-Ice Express, ook groothandelaar voor droogijs, slaat zijn vleugels steeds verder uit. Om klanten nog betere service te verlenen en dus de kreet – u kunt er 100% van verzekerd zijn dat het pakket binnen 24 uur wordt geleverd – te waarborgen zijn er wereldwijd agentschappen opgezet. Doevendans moet dan ook veel reizen. Hij kent zijn talen, waaronder het Arabisch. “Heb ik geleerd toen ik als Unifiller werd uitgezonden naar Libanon.” Nog een paar tips: “Je talen kunnen spreken is ontzettend belangrijk. En blijf nieuwsgierig, heb een open mind. Extravert zijn is helemaal niet erg, het past bij ons Nederlanders. Maar je moet je wel weten in te leven in een andere cultuur. En daar gepast mee omgaan. Daar kom je ver mee.”

“CO2 is voor ons bedrijf van levensbelang”, zegt Ralph Doevendans, chief executive officer van ICS Dry-Ice Express. “Jammer dat kooldioxide alleen maar met het broeikaseffect in verband wordt gebracht. Het biedt ook heel veel kansen – juist door die uitstoot”

droogijs online, droogijsshop -Dagelijks zijn de dry ice couriers van onze groothandel, voorzien van diverse soorten isolerend verpakkingsmateriaal en droogijs, te vinden op het wegennet binnen Europa. Uw samples worden op locatie opgehaald en worden ter plekke verpakt of door onze dry ice couriers meegenomen naar DC Kaatsheuvel waar ze worden omgepakt en voorzien van een isolerende verpakking en documenten.

Processing your request, Please wait....